Zgjidh te preferuaren tende ne Mr Watch

Fakte interesante mbi orat

Fakte interesante mbi orat

Këtu janë disa kuriozitete interesante rreth orave:

  1. Ora e parë në Botë: Ora e parë e dores në botë u krijua për Konteshën Koscowicz të Hungarisë nga prodhuesi zviceran i orëve, Patek Philippe, në vitin 1868. Para kësaj periudhe, orët ishin kryesisht orë xhepi.

  2. Rolex dhe Mali Everest: Sir Edmund Hillary dhe Tenzing Norgay mbajtën orë Rolex kur arritën në majen e malit Everest në vitin 1953. Për të nderuar këtë arritje, Rolex emëroi një nga modelet e saj "Explorer."

  3. Orët e mbajtura nga personazhe të famshëm: Shumë personalitete të njohura, duke përfshirë presidentë, aktorë, dhe udhëheqës botërorë, kanë qenë pjesë e ndonjë historie me orët e tyre të veçanta. Orët kanë  qenë shpesh një status simbol dhe shprehje e stilit personal.

  4. Orët automatike: Orët automatike funksionojnë përmes lëvizjes së dorës së personit që e mban. Nëse një orë automatike nuk përdoret për një kohë të gjatë, ajo mund të ndalet, por mund të rinisi duke lëvizur dorën ose duke i dhënë një tundje delikate.

  5. Komplikacionet e Orëve: Komplikacionet e orëve përfshijnë funksione shtesë përveç treguesit të kohës, si data, dita e javes, dual time dhe komplikacione të tjera që e bëjnë orën më komplekse dhe tërheqëse.

  6. Swiss Made: Termi "Swiss Made" në një orë është një markë cilësie, tregon se ora është projektuar, prodhuar dhe montuar në Zvicër. Zvicra njihet për traditën dhe mjeshtërinë e saj në prodhimin e orëve.

Kjo është vetëm një permbledhje e shkurtër e botës së pasur dhe interesante të orëve, që ka përfshirë historinë, inovacionet dhe një varietet të shumëllojshme të modeleve.

What are you looking for?

Sergio Taacchini ST-1-10112-3

Someone liked and Bought

Sergio Taacchini ST-1-10112-3

10 6 minuta me pare nga