Zgjidh te preferuaren tende ne Mr Watch

Si funksionojne orat Automatike?

Si funksionojne orat Automatike?

Orët automatike janë një mrekulli e inxhinierisë, duke funksionuar përmes një mekanizmi të avancuar që përdor lëvizjen e dorës së personit që e mban. Këto orë janë ndër më të shquarat për mjeshtërinë dhe precizionin e tyre. Të shpjegojmë se si punojnë orët automatike:

  1. Lavjerresi Automatik: Një pjesë kyçe e orës automatike është lavjerresi, një pjesë e rrethuar e vendosur në prapavijë të skajshme të thellë të orës. Lavjerresi lëviz lirshëm dhe rrotullohet kur dorëza e orës lëviz, duke përdorur energjinë e lëvizjes së dorës për të mbushur rezervuarin e energjisë.

  2. Rezervuari i Energjisë: Orët automatike kanë një rezervuar energjie, zakonisht një spirale tensioni ose një kuti të posaçme me pllaka të tensionuara, të cilat mbajnë energjinë e krijuar nga lavjerresi. Kur dorëza e orës lëviz, rotorja transferon energjinë në këtë rezervuar dhe fillon të tensionojë spiralen.

  3. Mekanizmi i Rrjetëzuar: Spirala tensioni është një pjesë e ndjeshme e orës dhe punon në lidhje me një rrjetëzë mekanike të cilësuar shpesh si "escapement." Ky mekanizëm ndalon dhe riffillon lëvizjen e rregullt të spirales, duke lejuar orën të shpërndajë energjinë në një mënyrë të rregullt dhe precize.

  4. Treguesi i Kohës: Në fund të procesit, energia e ruajtur nga rezervuari përdoret për të lëvizur treguesin e orës. Në shumicën e rasteve, orët automatike janë të pajisura me një tregues të dytë, të njohur si sekondari, që lëviz më shpejt se treguesi i minutave dhe orës.

  5. Autonomia e Orës: Një avantazh i orëve automatike është se ato mund të mbajnë energji për disa ditë edhe pasi janë hequr nga dora. Ky është rezultat i rezervuarit të energjisë që mbahet në spirale.

Përmes këtij procesi të sofistikuar, orët automatike përdorin energjinë e lëvizjes së dorës për të funksionuar në mënyrë të përhershme dhe precize. Kjo teknologji ka bërë që orët automatike të jenë shumë të vlerësuarat nga dashamirët e orëve për mjeshtërinë dhe inovacionin e tyre.

What are you looking for?

Polo Santa Barbara SB.1.10557-2

Someone liked and Bought

Polo Santa Barbara SB.1.10557-2

10 6 minuta me pare nga